вторник, 3 апреля 2018 г.

 "Поки жити планета ця буде,
поки світ ще в полоні краси,
бережіть птахів добрії люди,
хай чарують нас їх голоси."




  Щорічно 1 квітня відзначається Міжнародний день птахів, який запровадили ще у 1906 році, підписавши Міжнародну конвенцію про охорону птахів.
  Але квітень - це не лише місяць, коли відзначається річниця згаданої Конвенції, але й час, коли більшість пернатих повертаються додому.
Адже половина птахів, що водяться в Україні, щороку відлітають на зиму в теплі краї.
 Птахи - це пісня і  політ, символ волі і простору,вони піднімаються вище гір і хмар,перелітають пустелі,моря,океани.
 Птахи не тільки прикрашають ліси, поля, луки, парки.Вони являються справжніми помічниками і друзями людини.Вони приваблюють нашу увагу своїм мелодійним співом, красивим забарвленням.Спробуй хоч на хвилинку уявити собі наш світ без птахів.Без жайворонка,без соловя, без дятла. Птахи - провісники радості. Птахи -  наші друзі!
     Відзначила Міжнародний день птахів і наша бібліотека, організувавши  майстер клас по виготовленню птахів із оригамі, ниток, та розгорнуто тематичну виставку книг та журналів,які познайомлять читачів із дивовижним світом птахів.Прозвучало багато цікавого про птахів, прочитані вірші,конкурс загадок.Діти мали змогу прослухати запис голосів пташок: співучого дрозда, одуда, зозулі, дятла, горлиці, голуба та інш.
 І хай ці маленькі пташечки, які символізують прихід весни принесуть на своїх крилах тепло , радість ,мир.








Комментариев нет:

Отправить комментарий