среда, 12 января 2022 г.

 

«Його перо знало про що писати. Він писав людину»

                                                            Євген Гуцало

 

   До 85-річчя від дня народження українського письменника, журналіста, поета і кіносценариста Євгена Гуцала  Старосанжарська сільська бібліотека  пропонує ознайомитися з неперевершеними  творами  поета. А почав писати малий Євген ще з десяти років, коли власноруч збив дерев’яного стола, поставив його коло хати в кущах бузку і день у день писав за тим столом вірші й оповідання.

  Народився Євген Пилипович Гуцало 14 січня 1937 року на Вінниччині в селі Старий Животів. Його батьки були вчителями,Батько викладав українську мову і літературу, а мама – хімію і біологію.Змалку читав усе,що потрапляло до рук, Кобзаря і Біблію, Вальтера Сккота і Джека Лондона.Пристрасть до читання не покидала Євгена Пилиповича все життя. Закінчив Ніжинський педінститут. Багато років працював у редакціях обласних газет. Автор  поетичних збірок, багатьох книжок оповідань,повістей, романів.

  Євген Гуцало є лауреатом Державної премії України імені Т. Г. Шевченка та літературної премії імені Юрія Яновського. Його книги перекладені багатьма мовами світу. Євген Пилипович – майстер найрізноманітніших жанрів у сучасній українській літературі другої половини ХХ століття.

  Дізнатися більше про життя і творчість письменника, розкрити нові грані його таланту можна, ознайомившись з книжковою виставкою  відвідавши Старосанжарську сільську бібліотеку , що діятиме до 20 січня.



Комментариев нет:

Отправить комментарий